dilluns, 4 de novembre del 2013

Montcau-La Mola, descripció de la ruta


A continuació us presentem les dues propostes per la primera Caminampa. Recordeu que la participació és lliure prèvia inscripció. Les dues opcions són aptes per a tothom en funció de les ganes de caminar. Els més menuts els hi recomanem la curta però és potestat dels Pares i Mares prendre la decisió. Per a qualsevol dubte envieu un correu a caminampa@gmail.com.

Per arribar a Coll d'Estenalles prendre la C-58 fins a Terrassa. Seguim indicacions de Matadepera. Carretera BV-1221 fins al km.14,8 Coll d'Estenalles. Es recomana compartir vehicle

Està previst que tot el grup és trobi a Coll d'Eres cap a les dues del migdia. Per dinar hi ha vàries opcions. Dinar a la mateixa zona, baixar amb cotxe fins a l'àrea de lleure del Torrent de l'Escaiola o també és pot tornar a dinar  a casa. Som a uns 45 de Barcelona.

OPCIÓ MONTCAU

Sortirem del Centre d'Informació del Coll d'Estenalles on ens trobarem a les 10 del matí. Prenem el camí asfaltat que hi ha a l'esquerra del centre. Al cap d'una estona deixarem la pista principal per agafar un sender a l'esquerra que va guanyant alçada per un camí pedregós. El cim el tenim al davant. Els darrers 20 metres de la pujada el camí és costerut però fàcil. Una vegada arribem a dalt gaudirem d'una vista espectacular. Baixem per on hem pujat fins a retrobar el camí de pujada per baixar al Coll d'Eres. Una vegada arribem al Coll d'Eres prenem el camí que ens porta a Cova Simanya. Per entrar a Cova Simanya ens enfilem per una caminet curt. Cal posar les mans sobre la pedra per pujar com si fos una escaleta. Ja som a la cova. La cova és plana i té dos braços. No té cap perill, és plana. Cal portar lot o frontal. Recorrem uns 200 metres. Per tornar, desfem el camí. A coll d'Eres ens retrobem tots i prenem el camí que porta a Coll d'Estenalles. Segons el ritme l'excursió pot durar unes tres hores.



OPCIÓ LA MOLA

Ens trobem a Coll d'Estenalles a les 9 del matí. Prendrem el camí asfaltat que hi ha a l'esquerra del centre. Al cap d'una estona deixarem la pista principal per agafar un sender a l'esquerra que va guanyant alçada per un camí pedregós. El cim el tenim al davant. Els darrers 20 metres de la pujada el camí és costerut però fàcil. Una vegada arribem a dalt gaudirem d'una vista espectacular. Baixem per on hem pujat fins a retrobar el camí de pujada per baixar al Coll d'Eres. Seguim el camí entre boscos d'alzina i roures que ens porta cap al cim de la Mola. Abans d'arribar-hi trobem a mà esquerra el trencall que porta fins als Òbits: coves troglodítiques. És opcional accedir-hi. Seguim fins al cim de la Mola sense problemes passant pel Morral del Drac que deixem a l'esquerra (roca foradada). Després de gaudir del cim retornem a Coll d'Eres pel mateix camí. Una vegada en aquest punt podem baixar a Cova Simanya. Per entrar a Cova Simanya ens enfilem per una caminet curt. Cal posar les mans sobre la pedra per pujar com si fos una escaleta. Ja som a la cova. La cova és plana i té dos braços. No té cap perill, és plana. Cal portar lot o frontal. Recorrem uns 200 metres. Per tornar desfem el camí. A coll d'Eres ens retrobem tots i prenem el camí que porta a Coll d'Estenalles. Segons el ritme l'excursió pot durar entre quatre i cinc hores.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada