dimecres, 22 de gener del 2014

Passejant per la Mola


La 2ª temporada de Caminampa es va posar en marxa el passat 1 de desembre. La zona triada va ser el Parc Natural de Sant Llorenç. Una doble proposta per no deixar ningú a casa. Més de 120 persones van viure d’una gran jornada d’excursiomisme. Un dia fred, però net de núvols ens va permetre obvservar unes inmillorables vistes. Tota la plana de Barcelona, el Baix Llobregat, el Vallès, el Bages, el Bergudà, Osona…Montserrat, el Montseny i tot el Pirineu des del Canigó fins el llunyà Pirineu Aragonès eren visibles des de els cims del Montcau i la Mola.

Dues propostes, una curta i l’altre més llarga, adaptades a totes les possiblitats. Amb dues tenien una part comuna: ascensió al Montcau (1.056 m.) i entrada a l’interior del massís fent una mica d’espeleologia a la cova Simanya. Els que van optar per la sortida llarga van continuar caminant per corriols i boscos fins a completar l’ascensió del cim de la Mola (1.104 m.).

Per a molts dels més petits va ser la primera vegada que accedient a l’interior d’una cova convertits en petits espeleòlegs. Anaven a la muntanya i enlloc de pujar a turó o corre per un prat entraven al seu interior.

Una petita enfarinada de neu va caure el dissabte anterior deixant racons amb una mica de neu. La justa per fer petits combats de boles de neu on ningú es va escapar de rebre la seva bola corresponent. La passejada va ser molt agradable. Cada u al seu ritme, cada u xerrant amb el company del camí, gaudint dels boscos i de la seva aroma de tardor, ajudant-nos a accedir a Cova Simanya i compartint el frontal.

El passeig per aquesta zona ens va fer descobrir espais propers a casa nostra i que no coneixem. Un parc a tocar de Barcelona, de fàcil accés que ens ofereix moltes propostes atractives per caminar i gaudir de la natura. El Montacu, la Mola, la serra de l’Obac, el Cavall Bernat, els Òbits, Cova Simanya, el Paller de Tot l’any  són diferents racons que un pot visitar en aquesta zona. Nosaltres n´hem triat algunes d’elles, la resta les deixem per vosaltres. 

Gràcies per caminar amb nosaltres i us esperem a la propera!!!.


Els participants de la sortida curta al cim del Montcau

Atacant al dire.

Participants sortida llarga al cim e la Mola

Passejant per l'interior de cova Simanya

Tornem a casa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada