diumenge, 16 de novembre del 2014

Pantà de Foix, 30 de novembre

El Pantà de Foix és un embassament situat al riu Foix, al municipi de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), prop del límit amb la comarca del Garraf, per on seguirà el riu fins a la seva desembocadura.

Aquest és el destí de la primera Caminampa del curs. Passejarem pels boscos i camps que envolten l'embassament de Foix. 

Com sempre dues propostes: una curta i l'altre més llarga.

Mesureu les  vostres capacitats i les dels vostres fills. 

Per qualsevol dubte contacteu amb caminampa@gmail.com

INSCRIPCIONS CLIQUEU L'ENLLAÇ CORRESPONENT DE LA DRETA

Itinerari curt 5,8 km: Iniciem la ruta a tocar del pantà on hem deixat el cotxe pel mig del bosc fins que arribem al turó de Picarola (247 m) punt més elevat d'aquesta ruta. D'aquí planejarem i anirem davallant cap a la presa del pantà. Arribats en aquest punt segueix paral·lela al pantà fins a tornar al punt d'inici. Aquest darrer tram és comú per les dues opcions (curta i llarga). El tram que transcorre paral·lel al pantà permet veure moltes aus acuatiques. 


Itinerari llarg 11,5 km: Iniciem la ruta a tocar del pantà on hem deixat el cotxe pel mig del bosc Ens dirigim cap al poble fins al castell i l'església, i de darrere surt el camí que s'endinsa al bosc. Ben aviat trobem el primer desviament a la dreta ben indicat, que ens servirà per travessar de baixada el primer bosquet, fins a arribar a una plana plena de vinyes. Un cop creuats els camps de vinyes el camí comença a enfilar-se per la "Serra Mala" fins a arribar a cal Balaguer. Un cop allí comença la baixada i ben aviat trobem el camí ample que ens portarà fins a la carretera, la qual creuarem per sota al costat de l'aqüeducte. Seguim el camí que ens portarà fins a la base de la presa del pantà de Foix. Seguirem pel camí de la dreta que ens portarà fins dalt de la presa tot donant un seguit de voltes. Continuarem vorejant el pantà per l'esquerra fins a Cal Bladet fins a arribar al punt d'inici.


Per dinar tenim diverses opcions:
  • a prop del pantà.
  • àrea de pícnic de la Marina (a 3 km).
  • al municipi del Castellet.
Cost activitat 2€, assegurança obligatòria (a pagar el mateix dia). Si disposes d'assegurança FEEC -tipus C- gratuït.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada