dimarts, 3 de novembre del 2015

Caminampa massís del Garraf. 22 de novembre.

El massís del Garraf està situat a la Serralada Litoral. Ocupa una àrea triangular entre la vall del Llobregat, la depressió del Penedès i la Mediterrània i constitueix un conjunt de muntanyes baixes, amb alçàries màximes al voltant dels 600 metres.] El massís del Garraf perd alçària cap a ponent i desapareix prop del Vendrell, on la depressió litoral es veu limitada pel mar. El massís presenta una superfície de prop de 9.967 ha, que orogràficament va des del nivell del mar fins als 594 metres del cim de la Morella. Les muntanyes del Garraf són de tipus  calcari amb molts  avencs i coves. El margalló és una espècie vegetal habitual al massís del Garraf.
El massís constitueix una de les zones càrstiques més importants de Catalunya, recollint les formes típiques de la morfologia càrstica fòssil i un sistema de carst actiu profund que confereixen al massís un aspecte abrupte. En total s'han comptabilitzat vora 400 cavitats subterrànies.
El cim de la Morella serà l’objectiu de la primera Caminampa de la temporada.  

Com sempre, dues propostes:
  1. Llarga: Bruguers, Puig d’Agulles, Cap de Morella, Garraf.
  2. Curta: Pla de Querol, Cap de Morella, Pla de Querol.

Tenim una novetat per la sortida llarga: El dia 22 deixarem el cotxe a casa i ens trobarem a l’escola a les 8:45 del matí (puntualitat) i pujarem a l’autocar que ens portarà fins al punt d’inici. La tornada la farem en tren. 
Per aquest motiu la sortida tindrà un cost de 7 € (5 € pels desplaçaments i 2 € per l’assegurança obligatòria). Pagarem a l’inici de la sortida.

Per la sortida curta anirem en cotxes particulars. El punt de trobada serà el Pla de Querol a les 10:00 del matí. Per arribar a aquest punt cal prendre l’autovia de Castelldefels, just a l’inici de les Costes del Garraf agafar trencall a la dreta en direcció a la urbanització Rat Penat i Palau Novella. Seguim la carretera i passem pel punt d’informació de la Pleta (km 3,5). Seguim 1,4 km més fins a Pla de Querol on deixem el cotxe. 
Cost sortida curta 2 €. Pagarem a l’inici de la sortida.


·  LLARGA    Bruguers, Puig d’Agulles, Cap de Morella, Garraf.
A mig camí entre Gavà i Begues trobem l’ermita de Bruguers, punt de partida d’aquesta excursió. Un recorregut  d’uns 15 km per a persones amb ganes de fer una petita travessa pel massís del Garraf. Seguim el GR-92 en forta pujada (la única de tot el dia, la resta són suaus) cap al castell d’Eramprunyà que deixarem a la nostra dreta. Des d’aquest punt ja divisem  el turó de Puig d’Agulles. Seguim el camí i passem per la cabana de pedra seca de Mont-ras. El camí segueix per suaus pendents fins arribar al Puig d’Agulles (552 m). Prosseguim fins al Cap de Morella (594 m). Som al punt més alt del massís del Garraf i les vistes són de primera categoria. En aquest punt ens trobem amb els participants de la Caminampa curta. Des del cim, el camí serà de baixada fins al poble de Garraf. Passarem per la zona de Campgràs on podrem veure el dólmen de Campgràs, dolines i avencs abans d’arribar a la Pleta. Parada per dinar. Després anem cap la zona de pedreres i el Fondo de les Coves. Creuem una pineda amb al mar al nostre davant. El poble de Garraf és a tocar. Acabem l’excursió a les Casetes de Garraf a la mateixa platja .

·    CURTA  Pla de Querol, Cap de Morella, Pla de Querol.
El Pla de Querol és el punt de sortida d’aquest recorrgut de 5 km apte per a tothom que ens portarà per pendents suaus fins al Cap de Morella (594 m). Gaudirem un paissatge kàrstic tot observant dolines , passarem a tocar d’avencs, un dolmen i un menhir. Acabada la passejada podem dinar a la zona de la Pleta.

Recomancions: calçat adequat per caminar, portar aigua, esforzar i dinar. Atents a la meteorologia, som  a la tardor i tant fa fred com calor.

PER FER LES INSCRIPCIONS CLICA L'ENLLAÇ DE LA DRETA DE LA PÀGINA.
ABANS DEL 18 DE NOVEMBRE






Dolmen de Campgràs


Puig d'Agulles

Cap de Morella



Casetes de Garraf
Avenc de l'Asensio




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada