dimecres, 31 de gener del 2018

Delta del Llobregat


Caminampa 25 de febrer de 2018

CANVI DE DATA PER COINCIDIR AMB PROVA ESPORTIVA A LA MATEIXA ZONA

Us proposem un passeig per una zona propera a la nostra ciutat a i a la vegada desconeguda per molts de nosaltres. Volem caminar pel Delta del Llobregat. Us volem ensenyar espais diferents, passejarem a tocar del riu Llobregat entre canals, estanys i la platja. Veurem i escoltarem les aus a les llacunes, sentirem la remor del mar i de tant en tant  la fresa dels avions per damunt nostre. Els que opteu per l'opció llarga farem una part en bicicleta i una part a peu.

Ens volem endinsar en un espai fruit del pas del temps: un delta.

Passarem per les llacunes de Cal tet i de l'Arana. Pujarem a torres des d'on tindrem una millor perspectiva de tot aquest espai, entrarem a aguaits d'ocells des d'on els podrem veure moure's per dins de les llacunes. Porteu llarga-vistes si en teniu per gaudir d'aquests moments.

Camí de la platja passarem per les casernes dels Carrabiners i arribarem fins al Semàfor:
  • Caserna dels Carrabiners
Visitem aquest indret a tocar del mar i ens remuntarem a mitjan segle XIX, quan per tal de controlar el contraban i vigilar la costa, es van construir els primers edificis de la caserna. Des d’aquest punt, el cos de carrabiners va participar en el salvament de vaixells i persones.
Les seves parets protegeixen la platja natural, tancada al públic, que la voreja i en vigilen la tranquil·litat, perquè espècies d’ocells com el corriol camanegre, la gavina corsa, la garsa de mar o l’àguila pescadora hi trobin aliment i refugi.
  • El Semàfor

L’edifici del Semàfor es va construir l’any 1887 per tal de regular el trànsit marítim costaner. La funció dels guaites que residien a l'edifici era la de comunicar-se mitjançant senyals lumíniques amb el castell de Montjuïc per avisar de possibles incidències o naufragis.

Aquest edifici amb història està ubicat en un entorn únic i esdevé un excepcional mirador del paisatge deltaic que l’envolta i de la platja protegida tancada al públic que es veu des de la seva espectacular passera.

Us fem dues propostes:
  • LLARGA: recorregut amb BICICLETA (cada participant ha de portar la seva bicicleta) des de l'estació de trens de Sant Boi fins al mirador de Cal Lluquer. Un recorregut de 8,5 km tot seguint el marge dret del riu Llobregat. Una vegada arribem en aquest punt, deixarem les bicicletes i farem el recorregut a PEU conjuntament amb el grup que faci la passejada curta. En acabar la passejada retornarem a Sant Boi desfem el camí que haurem fet pel matí.
  • CURTA: recorregut a PEU de 8 km. Sortirem des de l'aparcament de Cal Tet al Prat del Llobregat. Tot i que semblen molts quilòmetres, el camí és totalment pla i apte per a tothom. Passarem per diferents miradors, les basses de Cal Tet i de l'Arana per arribar fins a les casernes dels Carrabiners i el Semàfor a la mateixa platja (la platja no és accessible).
HORARIS:
  • LLARGA: a les 9 del matí ens trobarem a l'aparcament de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Boi. Si veniu en tren, hi ha vagons amb porta bicicletes. 
  • CURTA: a les 10 del matí ens trobarem a l'aparcament de Cal Tet al Prat del Llobregat. 
Les passejades està previst que acabin abans de dinar. Si voleu portar-lo, hi ha zona de pícnic a Cal Tet.

INSCRIPCIONS fins el proper 14 de febrer. Clica els enllaços de la dreta.

Assegurança obligatòria que caldrà pagar al despatx de l’Ampa (laborables de 16 a 18 hores) si no es té llicència FEEC. 2,5 € per als socis de l’Ampa i 3,5 € per als NO socis de l’Ampa.


Itinerari a peu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada